Jongerenkoor Elsafan
Kerkgebouw 'de Levensbron' | Mansholtlaan 1 4463 XG Goes | jongerenkoorelsafan@gmail.com

GeschiedenisElsafan is rond 1990 opgericht door een aantal enthousiaste jongeren in onze kerkelijke gemeente, De Levensbron in Goes. Het begon allemaal in een huiskamer waar jongeren wekelijks bijeenkwamen met als doel te zingen over de liefde van God. Johan Huissen was daar ook bij en werd later dirigent. Tien jaar later was het koor uitgegroeid tot een groot jongerenkoor (bijna zestig leden) genaamd Elsafan. De naam Elsafan komt uit de bijbel (Ex. 6:21 en Lev. 10:4) en betekent ‘God beschermt’. Na 15 jaar dirigent te zijn geweest besloot Johan Huissen er in 2005 mee te stoppen. Hij gaf het ‘dirigentenstokje’ door aan Elsa Wondergem en zij ging vol enthousiasme aan de slag. Ook Elsa Wondergem heeft dit na vele mooie jaren in 2010 doorgegeven aan twee dirigenten namelijk Willem Poppe en René Hokke. Beiden hebben enkele jaren Elsafan gedirigeerd totdat Willem Poppe in 2013 afscheid nam als dirigent van het jongerenkoor en ook René Hokke in 2014 heeft moeten besluiten om ons jongerenkoor te verlaten. Sinds 2015 staat Flip Markwat aan het roer en dirigeert tot op heden het jongerenkoor. Jongerenkoor Elsafan bestaat vandaag de dag uit +/- 40 jongeren die met plezier het doel van Elsafan in leven houden door God groot te maken, Zijn Woord door te geven en samen bezig zijn met de opbouw van de Zijn gemeente.


Eerste CD

Het jaar 2000 was niet alleen in verband met het millennium een belangrijk jaar. Elsafan bestond in dat jaar namelijk 10 jaar en dat moest gevierd worden. Daarom heeft Elsafan de stap gewaagd een cd op te nemen en zodoende het repertoire bij de mensen in de huiskamer te leggen. Met de weinige optredens die we per jaar kunnen doen was er behoefte om de liederen vaker te horen en ten gehore te brengen. De eerste cd kreeg de titel "God beschermt". Dit is de betekenis van Elsafan.


Tweede CD

Inmiddels zijn we heel wat jaartjes verder en is ons repertoire ook met de tijd veranderd. In april 2008 is er een tweede cd opgenomen. Deze CD draagt de titel "Singing all together". Mocht u interesse hebben dan kunt u mailen naar jongerenkoorelsafan@gmail


Wat doen wijZingen


Musiceren


Dirigeren